Ecografie de vene - Centrul Medical Maycor

2. Ecografia de vene

Ecografia de vene reprezinta un examen imagistic ecografic a vaselor sanguine combinat cu explorarea functionala a circulatiei sanguine in venele respective cu ajutorul sistemului Doppler.

Initial se efectueaza explorarea morfologica a vaselor sanguine prin identificarea venelor, vizualizarea pe un traseu cat mai lung a vasului supus examenului, aprecierea directiei, calibrului, pulsatilitatii, aprecierea peretilor si se continua cu explorarea morfopatologica a proceselor supraadaugate in lumen si/sau in peretele vascular. In patologia venoasa, explorarea Doppler este necesara pentru diagnosticul trombozei venoase cu ocluzie sau fara ocluzie, diagnosticul sindromului post-trombotic, a trombozei recurente, a insuficientei venoase, a varicelor.

Ecografia Doppler este o metoda neinvaziva, nedureroasa, neiradianta si nu necesita spitalizare sau pregatire prealabila a pacientului.

Ecografia de vene este o investigatia absolut necesara medicului chirurg inainte de operatia de varice, intrucat aceasta identifica locul comunicantelor pentru sistemul venos profund si superficial, comunicante care trebuie ligaturate de catre chirurg, in caz contrar, varicele avand tendinta la recidiva.