Centrul Medical Maycor - are grija de sanatatea ta

Recomandari:

Sufăr de o afecțiune cardiacă. Sunt mai predispus să mă infectez cu COVID-19 față de persoanele care nu au o boală cardiacă?

Nu, orice persoană se poate infecta. Totuși, cei cu patologie cardiacă subiacentă pot avea o probabilitate mai mare de a fi simptomatici sau pot avea forme mai severe ale infecției față de persoanele fără afectare cardiacă.

Baza contractării infecției este aceeași pentru toți indivizii. Virusul este transmis prin particule fine în aer de la o persoană infectată care tușește, strănută sau vorbește; sau prin atingerea suprafețelor contaminate (virusul poate să supraviețuiască mai multe ore sau chiar zile pe suprafețe cum ar fi mesele sau clanța de la ușă).

Recomandari special pentru pacientii cardiaci, in special pentru cei cu insuficienta cardiaca:

  • evitati pe cat posibil transportul public
  • incercati sa ramaneti activ si faceti exercitii in casa/curte; mancati sanatos
  • asigurati-va ca aveti medicatie suficienta pentru a evita intreruperile de tratament care pot agrava afectiunea dvs
  • continuati tratamentul prescris de cardiologul dvs si in cazul in care nu mai gasiti unele medicamente incercati sa-l contactati pentru ca acesta sa le poata inlocui
  • evitati auto-medicatia, evitati antiinflamatoarele

În orice caz, este foarte important să nu neglijați simptomele bolii cardiace, dacă acestea apar în timpul pandemiei COVID-19. Dacă durerea în piept se agravează în timpul efortului sau apare durere în piept în repaus, dacă simțiți greutate în a respira, palpitații, leșin, trebuie să sunați serviciile de Urgență, care vor efectua o evaluare bazată pe simptomele dumneavoastră și o examinare generală, înainte de a lua decizia de a vă transfera la spital.